måndag 2 juni 2014

Elinors möhippa

I lördags morse så klev jag upp supertidigt och packade allt jag behövde. Det här var dagen jag hållt tyst om i flera månader, nämligen dagen för Elinors möhippa!


Ett gäng på tre tjejer (Jag, Luisa och Melissa) kittade med rånarluvor åkte och ställde oss bakom en thaikiosk i Nynäshamn, medan ett samtal gick hem till Elinor där en polis (faktiskt en riktig polis som Melissa kände) ringde Elinor och berättade att det skett inbrott i husen intill henne och bad henne kontrollera sina dörrar. Elinor gick och tittade och på ytterdörren satt en lapp som vi fått dit där det stod vad hon skulle packa och att hon hade tio minuter på sig att ta sig till Thaikiosken. Elinor trodde fram tills detta att hennes dag gick ut på att träffa Luisa på stan och ha tjejmiddag på kvällen.

Vår plan var att när Elinor kom fram skulle vi hoppa på henne, skjuta party poppers och sätta på en ögonbindel på henne och åka iväg.

När kanske 40 minuter hade gått och massor av bilar åkt förbi oss och undrat vad 17 det var för ligister bakom thaikiosken insåg vi att Elinor inte skulle dyka upp. Luisa sms:ade henne och allt, men ingen Elinor dök upp. Jag fattade genast att det var det berömda kontroll-behovet som hade slagit till.
Vi fick byta till plan B och dra hem till henne och göra kidnappningen där istället. Där stod en livrädd men asgarvande Elinor och matade katterna och ville packa underkläder och allt vad det var. Någon ögonbindel ville hon inte ha!

Tillslut fick vi med oss Elinor med ögonbindel och allt och stoppade in henne i vår bil, som Mellissas pojkvän körde i kringelikrokar över halva södra stan.

Så här ser man ut när man blivit ledd upp för en trapp med ögonbindel, fått på sig en ryggsäck och trott att man ska hoppa från något jättehögt, men inser att man står i ett trapphus!

Hemma hos Melissa väntade en picknick som vi fått flytta inomhus på grund av otur med vädret. Hann inte fota all mat innan vi hade smaskat i oss den, alla var superhungriga. Men det var ost, kex, charkisar, pastasallad, bröd och cava till det!

Hemma hos Melissa väntade Elinors syster och hennes kusin. Vi alla garvade massor åt Elinor reaktion och var väldigt nöjda med att vi lyckats hålla allt hemligt.

Aaaaningens lulliga gav vi oss sedan iväg på dagens uppdrag!

Elinor hade packat sin ballaste väska full med allt man behöver: cider, öl och en insektstång.

Elinor fick dessutom med sig ett ägg som hon skulle försvara med sitt liv eftersom det representerade hennes framtida äktenskap. Ägget levde tyvärr inte så länge, så jag är ledsen att säga det men en dyster framtid väntar nog dig, Elinor :(


I humlegården gjorde vi staduppdraget, där man fick en digitalkamera, walkietalkies, karta och massor av uppdrag att utföra på stan. Till exempel så skulle vi samla på oss andra människors huvudbonader, dansa små grodorna runt svampen på stureplan, få med oss folk på ett hockeyklubbskort på trappan till dramaten, med mera.

 Ju fler saker man gjorde, dess mer poäng fick man. Det var jättekul! 

Det lag som vann var Elinors lag. 

Sedan tyckte vi att Elinor kunde skaffa fram en insekt med sin insektstång.

Eftersom vi alla var konstant småpackade kändes allt som en riktigt bra idé!

Middag åt vi på Piren på kungsholmen, jag åt moules marinere som som vanligt var supergott. Sedan gungade vi lite i deras gungor.

 Vet egentligen inte hur det kommer men helt plötsligt var vi i färd med att testa Kristinebergs lekplats klockan ett på natten.

Älskar lekplatser på försommarnätter, förövrigt. Trodde man hade blivit för gammal för det, men tydligen inte! Fattar helt klart grejen och skulle hänga där jämt om det var socialt accepterat.

Bjuder på den här, hahaha! Det är så här man skaffar sig snofsiga blåmärken och träningsvärk till nästa dag. 

Ja och där tog kvällen slut, sjukt kul hade jag och tiden gick sååå fort! Mitt tips till alla som göra en möhippa: planera inte in så mycket! Det gjorde ju inte vi, men vi kom ändå försent till allt, man har ju så mycket att prata om ändå. Och man har väldigt kul av sig själv utan massor av aktiviteter om alla är taggade!

(ps:Bilderna i det här inlägget kommer från olika personers instagram och lite här och var ifrån, tack för lånet!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar