söndag 7 april 2013

Att renovera ett badrum

Jag och Andreas har ju haft en badrumsfixarkille hemma hos oss i fyra veckor som renoverat vårt badrum från golv till tak. Badrummet var i original från slutet av femtiotalet och hade kort sagt sett sina bästa dagar. Badrumskillen satt knäpptyst på toasitsen och stirrade rakt fram och berättade att han var van vid att göra om 80-talsbadrum första gången han kom hem till oss. Men fallet var förstås inte hopplöst, så vi började planera hur vi ville ha det.

 Jag glömde förstås att fota innan badrummet började rivas, riktigt så här illa har det inte sett ut. Ni får tänka er att det fanns ett handfat och en front till badkaret.

När renoveringen väl var igång hade vi varken dusch eller toalett under fyra veckor. Detta innebär att vi har fått springa på toa i tvättstugan i änden av lägenhetslängan (+ att vi bor tre trappor upp utan hiss). Duscha har jag gjort hos kompisar, familj och lite här och var. Lägenheten har varit en arbetsplats fullproppad med kakel, möbler, betongsäckar och väggarna har varit täckta av plast och golvet av papp. Varje dag har ett tjockt lager av damm legat över allt vi äger, det blir så när man renoverar badrum. Man får stöka sig fram med dammsugaren och se det som en utmaning i att bli världsmästare i dammtorkning. Allt detta tär på humör och dessutom har jag tentapluggat under tiden. Lågpunkten var när en värmeledning höggs av vid vattenverket i kommunen där vi bor (inget som hade något att göra med vårt badrum förstås) och vi varken hade varmvatten, värme, toalett eller dusch under en dag. Jag och Andreas har tittat på varandra då och då och sagt som ett mantra "det blir nog bra när det blir klart."


Och bra, det blev det! Jag har aldrig i mitt liv varit så tacksam över dusch och toalett som nu. Varje gång jag kliver in i badrummet är det som att vara på världens lyxspa. Helt underbart!

2 kommentarer: