onsdag 18 april 2012

Fem olika april


2011- Ett år sedan.
Hade jag bott i GBG i ett par månader och började känna att saker till sist föll på plats. Jag hade fått nya vänner vilket var jättekul och Andreas hade börjat sin flygkurs så även han började känna sig som hemma. April var jättevarm och jag minns särskilt att det fanns dagar då man kunde gå runt utan jacka.


2010- Två år sedan.
Hade jag och Andreas precis varit i Tokyo som efter det blivit en av mina bästa städer. Jag hade tröttnat på mitt jobb i butik, ville lära mig något nytt och träffa nya människor. Jag sökte in till en massa skolor för jag hade precis kommit på att jag ville bli visual merchandiser, efter att ha blivit inspirerad av vår butiks vm. Mesta delen av tiden bodde jag hos Andreas som bodde ihop med en kompis, men mina grejer hade jag hemma och det var ju praktiskt, för där fanns det alltid mat.


2009- Tre år sedan.
Jobbade jag som extratjej i klädbutik och sparade till att backapacka i europa under sommaren. På jobbet fanns bästa personerna och vi garvade oss dagarna igenom. Jag hade väl kanske lite för mycket fritid, tid som spenderades till att gå i second hand butiker och drömma mig bort bland alla kläder. Försökte lära mig köra bil också, det gick väl sådär.

2008- Fyra år sedan.
Skulle jag snart rymma bort från livet som barnskötare på förskola tillbaka till USA. Där skulle jag roadtrippa under två månader med Andreas och en kompis, och sedan två vänner till Andreas som jag knappt träffat innan. Jag var så pepp men var på väg att ställa in hela resan när gruppen började prata om att vi skulle sova i bakluckan på bilen. Där gick min gräns, och som tur var blev det motell och hostels istället. Vi hade så sjukt kul på den resan! Vi bara pekade på kartan och åkte till stället med roligast namn. Jag var jättejättekär i Andreas (vi hade varit tillsammans i sju månader) och nu fick jag hänga med honom hela tiden, vilket var det allra bästa jag kunde tänka mig. En gång friade han till mig inne på Best Buy med en tuggummiautomatsring, som jag sedan tappade bort.

2007- Fem år sedan. 
Jobbade jag på förskolan och sparade till min festivalsommar då jag skulle jaga Tough Alliance land och rike runt. Jag var helt besatt av det här bandet, och mitt livs ungefär bästa händelse skulle bli att Henning i bandet skulle böja sig ner på en konsert och ge mig en puss. Känslan då! På helgerna hängde jag med Elinor och vi gick en del på Baba Sonic och dansade fötterna av oss. Men mest stod man i en lång kö, flera gånger köade jag till och med utan att komma in. Och nästa dag luktade kläderna som Lucky Strikecigaretter, som  ett vykort från kvällen innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar