tisdag 20 januari 2015

vietnamesiska vårrullar


För tre år sedan var jag och Andreas i Vietnam och röjde runt. Det var en härlig semester mitt under min fattigaste pluggperiod. Vi bodde inte så flashigt (hittade gigantospindlar på rummet varje kväll och vi hade gamla ruggiga fleecefiltar till sängarna) och trots att vi var i ett suuuperbilligt land så snålade jag ändå in på allt vi gjorde. Däremot kände man ju att vi levde ett liv i total lyx och överflöd i jämförelse med de allra flesta vanliga människor i Vietnam, när vi var där hade Vietnam precis gått över gränsen för att sluta räknas som ett U-land. Och vi bodde vid en fantastisk strand med varmt klart vatten någon minut från vår hotelldörr och precis intill hotellet så låg en liten familjerestaurang som serverade jättegoda vårrullar.

Alldeles varma, frasiga vårrullar med färska strimlade grönsaker i, som man doppade i någon starksöt vietnamesisk sås. Vi gick hit nästan varje dag, och de som ägde restaurangen var en jättetrevlig familj som bodde i samma hus som restaurangen var i. Behövde man gå på toaletten så klev man igenom köket och in i deras badrum, komplett med barnens badleksaker och tandborstar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar