tisdag 6 december 2011

hands off

Den här veckan har vi börjat med expo igen i skolan. Expo= exponeringstekniker, som är den största och roligaste kursen jag läser. Idag så skulle vi dela in oss i grupper om tre och fick en tilldelad produkt som vi skulle göra en icke-plockbar yta till, alltså typ ett skyltfönster. Vi fick också en bestämd yta att arbeta på. Mycket av uppgiften handlade om ljusteknik, men den syns ju trist nog inte på bilderna.

Vi blev tilldelade en herrparfym som vi placerade i en glasmonter (vi tillverkade den av plexi och en sorts tunn plast). I den här exponeringen har vi jobbat med hårda former, och istället för att bryta av med mjukt mot hårt valde vi brytningen mellan den matta stenen och den blanka flaskan. Stenarna på golvet riktas upp mot flaskan för att leda ögat rätt.

Den här parfymflaskan är så exklusiv att alla vill ha den, någon vill till och med ha den så mycket att han krossar glaskuben och sträcker sig in för att ta den...

Om belysningen syntes så som den skulle varit i verkligheten så ska det vara mörkt runt om och smalt ljus från båda sidor som lyser upp parfymflaskan och ger extra glitter till glassplittret.

En väldigt rolig dag som påminde mig om varför jag går den här utbildningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar