måndag 3 mars 2014

oscarsgalan 2014

Idag är jag ledig utan ett enda mål på kartan, så sent igår kväll bestämde jag mig för att dygna framför det i mina ögon ultimata eventet- nämligen Oscarsgalan. Tycker det är något så fantastiskt härligt med den gamla Hollywoodglamour som Oscars utstrålar. Om jag fick skrida runt på Oscargalan i en vacker klänning, helst gå armkrok med Leo DiCaprio och säga "The oscar for the best picture goes to..." så skulle jag nog kunna leva på det i resten av mitt liv, tror jag.

Idag presenterar ju alla vilka just dem tyckte var bäst klädda. Mina tre favoriter är:

Cate Blanchett, som vann bästa kvinnliga huvudroll. Höll ett jättebra tal där hon sa att filmer med kvinnor i visst drar in pengar, "Jorden är rund".

Lupita Nyong’o som vann bästa kvinnliga biroll.

Maria Menounos. Lite blygsammare men ändå vacker klänning.


Favoritstunder under galan var:

  
När Jared Leto höll ett tal till sin mamma: "In 1971, there was a teenage girl who was pregnant with her second child. She was a high-school dropout and a single mom, but somehow she managed to make a better life for herself and her children. That girl is my mother, and she's here tonight. And I just wanna say, I love you, Mom. Thank you for teaching me to dream." 
"This is for the 36 million people who have lost the battle to AIDS. And to those of you out there who have ever felt injustice because of who you are or who you love, tonight I stand here in front of the world with you and for you." 


När Matthew McConaughey vann, för att jag tycker att han är så duktig, jag älskar hans dialekt och för att det är så härligt när folk blir glada.


Ellen DeGeneres som drev med alla på galan. Till exempel så sa hon till Liza Minelli  att det var så häftigt att en riktig Liza Minelli imitatör var där och avslutade med att titta på henne och säga "Good job, sir."

Klockan sex på morgonen var galan slut och idag ska jag försöka att inte klanta mig eller blöda näsblod. Det känner jag är lagom ambitionsnivå för dagen.

1 kommentar: