tisdag 31 december 2013

jag tror när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än, säg det säg det säg det igen


Snart är 2013 slut och vi går in ett sprillans nytt år. För mig känns det skönt, det här året har varit ganska tufft. Första halvan var bra och utvecklande, jag pluggade modevetenskap och hittade några nya fina vänner som jag gjorde mycket kul med. Under sommaren jobbade jag mest, men jag kände ändå att den var väldigt lång och stekhet. Men det var också då min farmor blev sjuk, något som var väldigt tungt och jobbigt eftersom hon är en av de viktigaste personerna i mitt liv. Hösten fortsatte i ganska tunga banor när jag tillslut fick rycka upp mig och säga till mig själv att det är dags att börja tänka positivt. Ingenting kommer få en mening eller bli bättre om jag inte ger det mening. Jobbet blev roligare, jag fick mer energi och försökte tänka på allt bra som jag har i mitt liv. Men i den vevan så blev min farmor ännu sämre och gick tillslut bort den 27 december, 93 år gammal.

Farmor är en person som har betytt otroligt mycket för mig, jag tänkte skriva ett separat inlägg om henne någon gång. Men det känns nästan som ett omöjligt projekt för jag vill verkligen ge rättvisa åt vilken härlig, självständig, rolig och betydande person hon var. Jag ser verkligen min farmor som en förebild och försöker tänka på henne när jag känner att jag styr iväg från vad som är betydelsefullt på riktigt. Hon var nämligen en person som levde sitt liv fullt ut, hela vägen fram till slutet. Hon reste, var med sin familj, lagade jättegod mat och bullar, klarade sig i stort sett själv hela livet och var oerhört stark. Hon var helt enkelt den bästa farmorn man kan tänka sig. Det kommer alltid finnas ett hål efter min farmor, men som tur är har hon lämnat efter sig en stor härlig familj som finns där för varandra. Det är något jag värdesätter väldigt mycket.

2014 hoppas jag kommer bli ett år då saker landar, men samtidigt har lite gnista. Jag vill få ett riktigt fast jobb, köpa en lägenhet ihop med Andreas och så skulle jag vilja förverkliga ett av de livsmål jag har som jag har skrivit på en lista på kylskåpet. Jag vill fortsätta tänka att jag genom mina tankar kan påverka mitt liv att bli roligare och meningsfullt. Dessutom skulle jag vilja bli bättre på att höra av mig till och träffa mina vänner. Visst, det är svårt att ses när alla lever så olika liv. Men det är faktiskt inte omöjligt!


Gott nytt år! Hoppas att 2014 blir ett riktigt fint år för er alla!


1 kommentar: