söndag 22 december 2013

Det stora julinlägget

Som den inbitna julfantast jag är så har jag gått loss mer i år än jag gjort någonsin. Jag jobbar, jag reser inte mellan olika hem i Sverige, jag ska inte åka bort, vilket har möjliggjort att jag äntligen har kunnat engagera mig i julen så som jag alltid velat gjort. För är det något jag kommit på den här vintern är att om man bara går all in så blir det mesta väldigt kul. Så länge man inte känner något stressigt måste.

Det är bara något mer julen som skänker mig en sådan sinnesfrid. Dofterna, mörkret, att man tillåts slappa hur mycket man vill så fort alla förberedelser är klara. Vissa högtider kan lätt handla om en stress över hur härligt det måste bli, så har jag aldrig upplevt julförberedelserna.

Lyckan är ju också total över att jag i år har mitt livs första egna julgran. Som jag har valt ut själv och klätt precis som jag vill. Det blev en tät, droppformad knubbis, precis som jag vill ha mina granar (och män, höhöhhöhöhhöhö).

Igår lackade jag och Andreas även paket för första gången någonsin, vilket visade sig vara sjukt kul. Jag kan rekommendera till alla att lacka!

 Att äntligen slå till på en lackstång med stämpel var ännu en sådan där grej som ingår i att jag har gått all in med julen. En liten liten pryl som gör att man vill slå in allt man äger bara för att få sätta sigill på det.

 Jag ser det snöar det var väl roligt hurra, och räven raskar över isen känns däremot som totalt opassande sånger att sjunga just nu. Ute är det torrt milt oktoberväder. Snöflingor har vi bara sett en enda dag, dagen då jag knäppte kortet ovan. Så snön längtar jag fortfarande till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar