onsdag 1 februari 2012

Blondinbella, Kenza, Underbara Clara och en endaste liten Alex Schulman.

En sak jag precis funderade över är det här med tjejer och bloggar. Varför är det så att majoriteten av alla som har bloggar, som läser bloggar och som över huvudtaget har ett intresse för bloggar är tjejer? Som min blogg, jag skriver i den rätt så ofta, men Andreas läser den aldrig. Han har inget intresse liksom. Och då är jag ofta långt borta i Göteborg och lever rövare, men han bryr sig inte. Bloggintresset är lika med noll.
Om man tittar på bloggtopplistan är det nästan bara tjejer, ni vet alla de där Blondinbella och Kenza och Underbara Clara. Någonstans döljer sig en endaste liten Alex Schulman.

Det känns som att tjejer över lag kanske mer bryr sig om vad folk gör, vad de funderar på och vad deras intressen är. Vi har blivit uppfostrade att hela tiden tänka på andra, men kanske är det biologiskt också? Hur som helst så tror jag att männen missar något här. Jag menar, tänk alla tjejer som tjänar drivor med pengar på sina bloggar medan killarna fortfarande bara sitter hemma och inte fattar grejen. Bloggarna är ju en stor maktfaktor idag! Ska bli intressant att se om några år om det har blivit någon jämnare bloggfördelning.

3 kommentarer:

 1. Väldigt bra skrivet! ps stefan läser bara min blogg för att jag tvingar honom!

  SvaraRadera
 2. Jag läser visst din blogg! :) Men inte varje dag.. Angående pengarna vi killar missar tror jag vi satsar på att skapa andra saker på internet. Facebook, twitter, skype, Spotify och ungefär alla bloggplattformar som finns är män som ligger bakom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. andreas- ja men det är ju just det som är konstigt. varför hoppa bloggarna när man gör allt det andra liksom.

   Radera